Autoruitschade

Autoruitschade kan door diverse oorzaken ontstaan. Wij helpen u met elke ruitschade voordelig en snel. Soms blijft het beperkt tot een sterretje in de voorruit wat simpel te repareren is, maar er kan ook scheur in de voorruit ontstaan waarna de vervangen moet worden. De kosten bij autoruitschade lopen vaak hoog op. Niet bij ons. Wij helpen u voordelig, vakkundig en snel! Altijd en overal, of u nu zelf betaalt of de verzekering.

Sterreparatie voorruit

De reparatie van een sterretje in de voorruit is nog mogelijk als de breuk in het glas niet groter is als een 2 Euro muntstuk en het inslagpunt niet groter is als 2 millimeter. Deze harsreparatie kost € 60,00 bij ons op een vestiging. Is de breuk groter dan zojuist beschreven zal de voorruit helaas vervangen moeten worden.

Voorruit vervangen

Er zijn veel verschillende soorten voorruiten. Zo kan een voorruit voorzien zijn van een regensensor en/of lichtsensor en er kan ook nog een condenssensor op de ruit zitten. De ruit kan gemaakt zijn van blank glas, maar kan ook een groene, blauwe of andere tint hebben of zelfs een zonneband met groene, grijze of blauwe tint. De vaak wat luxer uitgevoerde auto's kunnen ook voorzien zijn van ruitenwisserverwarming of gehele voorruitverwarming. En dat nog de diverse combinaties ervan. Zo kan voor een bepaald merk en type auto een tiental verschillende voorruiten mogelijk zijn. Gelukkig heeft u ons nog. Ons motto is niet voor niets "Voordelig, vakkundig en snel"! Aan de hand van het kenteken bestellen wij de juiste ruit voor uw auto en monteren deze vakkundig. Bent u verzekerd tegen ruitschade? Dan kunnen wij uw voorruit gratis vervangen.

Afspraak maken

Maak nu een afspraak

Kun je rijden met een scheur in de voorruit?

U kunt voorzichtig, op eigen verantwoording een aantal dagen met een scheur in de voorruit doorrijden. Uw voorruit bestaat namelijk uit gelaagd glas. Deze 3 lagen, waarvan de binnenste laag een helder kunststof genaamd PVB is blijft één geheel. De PVB houdt de 3 lagen bij elkaar en voorkomt dat er scherven ontstaan. Het is natuurlijk niet verstandig te gaan rijden met een scheur of andere schade aan de voorruit die het zicht belemmert.

Ruitschade melden

Autoruitschade melden is bij ons heel simpel en kan 24/7 online. Klik op onderstaande button en doorloop de gevraagde stappen, vul voor zover mogelijk alle velden in. Bij het veld "Opmerkingen" kunt u eventueel nog de naam van uw verzekeringsmaatschappij vermelden, klik vervolgens op "Maak een afspraak" onderaan waardoor uw aanvraag aan ons wordt verzonden. Na ontvangst van uw schademelding nemen wij contact met u op om een passende afspraak voor herstel bij ons op de vestiging of indien gewenst bij u op het werk of thuis.

Bellen mag natuurlijk ook

Bel 088-0225400

Oorzaak ruitschade

Autoruitschade kan door diverse oorzaken ontstaan. Hieronder aan aantal voorbeelden van ruitschade aan de voorruit aan de hand van een aantal foto's.

Autoruitschade sterretje

Hierboven een voorbeeld van een sterretje in een, dit is met een harsinjectie te repareren.

Ruitschade

Bij deze foto is het sterretje door gescheurd en zal de voorruit vervangen moeten worden.

Ruitschade

Bovenstaande ruitschade is door vandalisme ontstaan. Ook deze ruit moet vervangen worden.

Ruitschade door vandalisme

Ook de bovenstaande autoruitschade is ook door vandalisme ontstaan. Waarschijnlijk door een baksteen en deze voorruit moet vervangen worden. 

Zij- en achterruit

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat uw zij- of achterruit door inbraak of vandalisme kapot is gegaan. Ook u zij- of achterruit kunnen wij voor u vervangen. U kunt hiervoor op diverse locaties bij ons terecht. Bijna alle zij- en achterruit zijn gemaakt van gehard glas, welke dus na breuk in (ongeveer) 1000 stukjes uiteen spatten. Er bestaan ook gelaagde zij- en achterruit waar u na breuk in het glas alleen een scheur zult zien zitten. Ook bij zij- en achterruiten bestaan veel verschillen, zo zijn de zijruiten van een 3-deurs auto weer verschillend van een 5-deurs uitvoering. Na verschillende tinten glas zoals groen, blauw of blank glas kunnen zijruiten ook voorzien zijn van een vast zogenaamd gevulkaniseerd rubber. Deze verschillen gelden ook voor achterruiten waar deze ook nog voorzien kunnen zijn van een derde remlicht en achterruitverwarming.

Autoruitschade en APK

Bij de autokeuring gelden er regels aan de toestand van de autoruiten en mag er geen sprake zijn van grote schade. Zo zou een enkelvoudige scheur in het gezichtsveld van de bestuurder nog geen afkeur betekenen, maar heeft deze scheur een aftakking zou dit tot afkeur leiden. Een en ander valt onder de interpretatie van de RDW-regels over autoruiten door de Apk-keurmeester die de uitleg ervan moet verantwoorden in geval van een herkeuring.

Wanneer betaalt uw verzekering

Ruitschade wordt vergoed door uw autoverzekering als de auto WA-extra of Allrisk verzekerd is. De verzekering betaalt dus niet indien de auto enkel WA verzekerd is behalve als de schade door een derde veroorzaakt is buiten uw schuld. Stel dat uw auto in de straat geparkeerd staat en de buurman is op het dak aan het klussen waarbij hij iets op uw auto laat vallen waarbij de ruit kapot gaat, dan is de buurman wettelijk aansprakelijk. In veel gevallen valt dit onder de standaard gezins WA-verzekering.

Claimen bij de verzekering

Indien u dus tegen ruitschade verzekerd bent claimen wij uw ruitschade rechtstreeks bij uw verzekeraar door middel van een "Akte van Cessie". Met deze akte zijn wij bevoegd om namens u de ruitschade te verhalen bij uw verzekeraar. Wij kunnen dit rechtstreeks bij elke verzekeraar.

Ruitschade en No-claim

Met elk jaar dat u schadevrij rijdt bouwt u een korting op bij uw autopolis. Deze korting wordt No-claim genoemd. Het claimen van een ruitschade heeft geen negatieve invloed op uw No-claim omdat autoruitschade een type schade is waar u zelf niets aan kunt doen gaat dit niet ten koste van uw schadevrije jaren en blijft de korting jaar op jaar stijgen. 

Niet verzekerd tegen ruitschade

Indien uw auto slechts WA verzekerd is, valt autoruitschade niet onder de dekking en wordt de schade niet vergoed door uw verzekeraar. Wij hebben echter voordelig prijzen voor alle voorruiten en gewoon vindbaar op onze site. 

Prijslijst voorruiten

Ruitschade bedrijven

U vindt ons op 21 locaties in Nederland en 1 in België. Natuurlijk in de grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, maar ook in Groningen, Friesland of Limburg. Kijk voor een compleet overzicht op onze dealerpagina.

Heeft u vragen of kunt u de ruit voor uw auto niet vinden? Neem dan vooral direct contact met ons op. We zitten er klaar voor!